ua en ru

Міністр економіки Іспанії: Країна зможе знайти інвесторів для проблемних банків

Міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос впевнений, що країна зможе знайти приватних інвесторів для банківського сектора, що має проблеми. Таку думку він озвучив на виступі в Лондонській школі економіки, передає Reuters.

Ми оцінюємо активи проблемних банків дуже обачно і впевнені, що в змозі знайти інвесторів в приватному секторі", - відзначив де Гіндос.

Іспанії необхідно залучити приватних інвесторів для отримання фінансової допомоги від трійки міжнародних кредиторів (Євросоюз, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд). В даний час обсяг "токсичних" кредитів у банківській системі країни становить приблизно 184 млрд євро.

Також де Гіндос зазначив, що бачить майбутнє іспанської економіки в єврозоні. "Для забезпечення стабільного відновлення економіки нам необхідно розвіяти сумніви щодо майбутнього єврозони", - підкреслив він.

На даний момент інвесторів цікавить, як скоро країна звернеться до партнерів по єврозоні за повноцінною фінансовою допомогою. Не менш цікаве і питання можливого зниження кредитного рейтингу Іспанії до "сміттєвої" категорії з боку міжнародного рейтингового агентства Moody's. Напередодні представники агентства повідомили, що Moody's оголосить про своє рішення пізніше в цьому місяці.

Читайте також: Допомога іспанському банківському сектору може бути виділена в листопаді 2012 р., - ЄК