ua en ru

Міністр економічного розвитку Росії позитивно оцінив зміни в інвестиційному кліматі України

Міністр економічного розвитку Росії Андрій Бєлоусов напередодні, 14 травня, на першому засідання Комісії з питань інвестиційного співробітництва та захисту прав інвесторів відзначив позитивні зміни в інвестиційній політиці в Україні. Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

«Мій колега, міністр економічного розвитку РФ Андрій Білоусов, відзначив, що відбувається помітне поліпшення роботи Міністерства доходів і зборів і це вже відчувають російські інвестори. Проблемою завжди було в нашій країні відшкодування ПДВ. Зараз поточний ПДВ відшкодовується автоматично, залишається вирішити питання повернення ПДВ по деяких великих російським інвесторам, що був накопичений до створення МДЗ. Це дуже важливий сигнал для інвесторів (і не тільки для російських) про якісне поліпшення нашої роботи», - підкреслив міністр.

Прасолов також акцентував увагу на тому, що позитивні тенденції, що намітилися в інвестиційній політиці України і помічені зовнішніми інвесторами, можна розцінювати як позитивну оцінку роботи всього економічного блоку українського уряду. А подальшого просування в цьому напрямку істотно допомагає тісна взаємодія всіх профільних міністерств і відомств України і чітке розуміння цілей, яких необхідно досягти.

Читайте також: Україна послідовно виступає за поліпшення інвестиційного клімату, - Прасолов