ua en ru

Міністерство економіки Німеччини переглянуло прогноз щодо зростання ВВП в 2012 р. у бік пониження - з 1,8% до 1%

Міністерство економіки Німеччини знов переглянуло прогноз щодо зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в 2012 р. у бік пониження. Згідно з обнародуваними сьогодні даними, зростання економіки за підсумками наступного року складе 1%. Нова оцінка німецького уряду виявилася нижче попередньої на 0,8 процентного пункту (раніше Мінекономіки прогнозувало зростання за підсумками 2012 р. на рівні 1,8%).
Прогноз щодо зростання ВВП в поточному році був також переглянутий у бік пониження, проте менш значно: з 3% до 2,9%. За словами глави Мінекономіки Філіппа Реслера, незважаючи на уповільнення зростання, економіка ФРН все ще знаходиться на шляху розвитку.
Фахівці Міністерства пояснюють зниження темпів зростання ВВП насамперед слабким розвитком експорту. На їхню думку, роль внутрішнього попиту в німецькій економіці стане ще важливішою, ніж раніше.
Нагадаємо, 2010 р. виявився для економіки Німеччини надзвичайно успішним. Зростання ВВП на рівні 3,6% стало рекордним з часів возз'єднання країни. Позитивній динаміці сприяло підвищення обсягів експорту і зростання споживчих витрат.