ua en ru

Мінінфраструктури працює над дерегуляцією діяльності регіональних аеропортів, - Омелян

Мінінфраструктури працює над дерегуляцією діяльності регіональних аеропортів, - Омелян Фото: Олександр Більчук та Володимир Омелян (mtu.gov.ua)

Мінінфраструктури працює над питанням скасування ПДВ для внутрішніх авіаційних рейсів

Міністерство інфраструктури України працює над дерегуляцією діяльності регіональних аеропортів. Про це заявив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян в ході публічного оприлюднення звіту головою Державної авіаційної служби Олександром Більчуком, передає прес-служба відомства.

"Ми поставили перед собою завдання щодо дерегуляції роботи регіональних аеропортів. Я сподіваюся, що в першому півріччі цього року буде прийнято постанову Кабінету міністрів, яка дозволить кожному регіональному аеропорту, а це практично всі, крім аеропорту "Бориспіль", самостійно вести свій бізнес і фінансову політику. Не держава в особі Міністерства інфраструктури буде визначати, які тарифи і умови встановлювати, а кожен аеропорт самостійно. Питання безпеки ми будемо тримати на контролі, але питання бізнес-діяльності буде в абсолютно вільному форматі", - розповів Омелян.

Крім того, Мінінфраструктури працює спільно з народними депутатами над питанням скасування ПДВ для внутрішніх авіаційних рейсів.

Нагадаємо, раніше Омелян заявляв, що залучення бюджетних авіакомпаній критично важливо для розвитку регіональних аеропортів.