ua en ru

Мінінфраструктури надало 7 українським авіакомпаніям дозволи на експлуатацію 53 повітряних ліній

Семи українським авіаційним перевізникам надано права на експлуатацію в регулярному сполученні 23 внутрішніх та 29 міжнародних повітряних ліній.

Семи українським авіаційним перевізникам надано права на експлуатацію в регулярному сполученні 23 внутрішніх та 29 міжнародних повітряних ліній. Відповідне рішення Комісії з формування та реалізації державної політики щодо експлуатації повітряних ліній затверджено наказом Міністерства інфраструктури від 10 червня 2014 р. № 242, передає прес-служба міністерства.

Відтак, розглянувши подані заяви, комісія надала права авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у регулярному міжнародному сполученні виконувати повітряні перевезення з Києва до Нахічеваня та Ленкораня (Азербайджан), а також із Харкова та Львова до Батумі (Грузія).

"Дніпроавіа" надано право здійснювати регулярні рейси за 20 лініями з регіональних аеропортів Харкова, Івано-Франківська та Дніпропетровська. Програму польотів за наданими правами цей перевізник розпочав вже цього місяця. Зокрема "Дніпроавіа" дозволено здійснювати авіаперевезення з Харкова до Єревана (Вірменія), Тбілісі, Батумі і Кутаїсі (Грузія), Бургаса і Варни (Болгарія), Баку (Азербайджан), Москви (РФ), з Івано-Франківська - до Відня (Австрія), Варни і Бургаса (Болгарія), Тель-Авіва (Ізраїль), Мілана (Італія), Риги (Латвія), Гамбурга (Німеччина), Бухареста (Румунія), Варшави (Польща) і Санкт-Петербурга (РФ), з Дніпропетровська - до Бургаса та Варни (Болгарія).

Авіакомпанія "Ян Еір" отримала право на міжнародні польоти з Києва до Ларнаки (Кіпр) і Батумі (Грузія), на внутрішні - з Києва до Одеси і Харкова.

Перевізнику "UmAir" дозволено експлуатувати маршрут з Києва до Багдада (Ірак).

"Мотор Січ" отримала право на виконання рейсів до столиці України із Запоріжжя, Ужгорода, Луганська, Одеси, Дніпропетровська, Львова, Донецька, Херсона.

Крім того, у внутрішньому сполученні виконувати польоти за 11 повітряними лініями отримала право авіакомпанія "Атласджет Україна" - з Києва до Львова, Одеси, Дніпропетровська, Запоріжжя, Тернополя, Харкова, Херсона, Чернівців, Донецька, Луганська та Сімферополя.

Компанія "Урга" з 18 червня розпочне польоти за наданим правом експлуатувати лінію Київ-Львів.

Також комісія надала права авіакомпаніям "Урга" та "Крунк" на виконання польотів за межами України.