ua en ru

Мінінфраструктури пропонує вивести з держрегулювання тарифи на перевезення в поїздах "Інтерсіті +"

Міністерство інфраструктури України пропонує безстроково вивести з державного регулювання тарифи на перевезення пасажирів у поїздах "Інтерсіті +". Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів " Про внесення зміни до пункту 2 додатка до постанови Кабінету міністрів від 25 грудня 1996 № 1548", текст якого опублікований на офіційному сайті відомства.

"Для забезпечення подальшого розвитку конкурентного потенціалу на ринку транспортних послуг та вдосконалення системи регулювання тарифів на послуги залізничного транспорту в сегменті перевезень швидкісними поїздами "Інтерсіті+" представляється необхідним виведення з державного регулювання тарифів на перевезення пасажирів у вагонах 1 - го класу швидкісних поїздів категорії Інтерсіті + (ІС +) на безстроковий період" , - йдеться в пояснювальній записці до проекту.

На думку відомства, це надасть можливість ведення активної конкурентної боротьби на ринку пасажирських перевезень та створить умови для впровадження самостійного тарифоутворення на перевезення пасажирів залізничним транспортом.