ua en ru

Мінінфраструктури пропонує встановити єдиний порядок видачі кваліфікаційних документів командному складу суден

Міністерство інфраструктури України пропонує встановити єдині вимоги до порядку видачі кваліфікаційних документів командному складу суден. Про це йдеться в оприлюдненому на офіційному сайті Мінінфраструктури проекті наказу "Про затвердження порядку видачі кваліфікаційних документів особам командного складу суден, персоналу яхт, що не займаються комерційними перевезеннями, та особам суднової команди морських суден".

Проект наказу передбачає встановлення єдиних вимог до порядку видачі кваліфікаційних документів особам командного складу суден, персоналу яхт, що не займаються комерційними перевезеннями, та особам суднової команди морських суден.
Також проектом визначається перелік документів, які необхідно надати капітану морського торгового порту для отримання кваліфікаційних документів особам командного складу суден, персоналу яхт, що не займаються комерційними перевезеннями, та особам суднової команди морських суден.

Планується, що норми документа будуть поширюватися на громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства, які мають право на роботу в Україну і які працюють або мають право працювати на морських торговельних суднах, що плавають під Державним прапором України, а також випускників вищих морських навчальних закладів України , незалежно від громадянства, у разі присвоєння таким випускниками перших звань особам командного складу морських суден.