ua en ru

Мінінфраструктури пропонує створити єдину інформаційну систему портового співтовариства

Міністерство інфраструктури України пропонує створити єдину інформаційну систему портового співтовариства (ЄІС). Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 21 травня 2012 № 451", текст якого опублікований на офіційному сайті Мінінфраструктури.

Відповідно до розробленого документу пропонується створити єдину інформаційну систему портового співтовариства (ЄІС), якій підключити адміністрацію та виробничі комплекси порту, стивідорні компанії, контролюючі органи і служби (митної, санітарної, ветеринарної, карантинної, інші), агентські й експедиторські організації та інші організації, що беруть участь в транспортуванні або обробці вантажів, транспортних засобів.

Всі ці учасники через ЄІС будуть здійснювати обмін, перевірку, оформлення, розрахунки та передачу будь-якої інформації, документів, достатніх для контролю і оформлення вантажів та транспортних засобів при вантажних перевезеннях. Відмітки контролюючих органів про всіх прийнятих ними рішень щодо товарів і транспортних засобів також проставлятися в ЄІС.

"Така організація роботи в портах дозволить значно спростити процедуру і скоротити час оформлення вантажів і обробки транспортних засобів, оптимізувати процеси транспортування", - йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.