ua en ru

Мінінфраструктури пропонує переглядати тарифи на внутрішні ж/д перевезення, якщо доходи не покривають витрати на такі перевезення

Міністерство інфраструктури України пропонує переглядати тарифи на внутрішні перевезення залізничним транспортом, якщо доходи від таких перевезень не покривають витрати на них . Про це йдеться в проекті наказу "Про затвердження порядку перегляду тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом".

Міністерство інфраструктури України пропонує переглядати тарифи на внутрішні перевезення залізничним транспортом, якщо доходи від таких перевезень не покривають витрати на них . Про це йдеться в проекті наказу "Про затвердження порядку перегляду тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом", текст якого опублікований на офіційному сайті відомства.

Згідно з порядком, підставою для зміни рівня пасажирських тарифів у внутрішньому сполученні є зміна умов їх установки, які не залежать від господарської діяльності залізниць, зокрема зміна ставок податків, зборів ( обов'язкових платежів), рівня заробітної плати відповідно до актів законодавства, генеральної угоди між Кабінетом міністрів України.

"Тарифи на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні підлягають перегляду і змінюються за наявності однієї з таких умов: рівень доходів від пасажирських залізничних перевезень у внутрішньому сполученні є недостатнім для забезпечення відшкодування поточних витрат залізниць від цих перевезень; не вистачає коштів на здійснення капітальних інвестицій, необхідних для фінансування інвестиційного проекту в прогнозному (плановому) періоді в частині перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні" , - йдеться в документі.