ua en ru

Україна і ЄС мають намір підписати договір про спільний авіапростір найближчим часом

Україна і ЄС мають намір підписати договір про спільний авіапростір найближчим часом Фото: Міністерство інфраструктури України

Мінінфраструктури підпише договір про спільний авіапростір з ЄС

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, 14 вересня 2015 року, під час робочого візиту до Брюсселя провів двосторонню зустріч з комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнесом Ханом. Про це повідомляє прес-служба міністерства інфраструктури України.

Як наголошується, сторони приділили окрему увагу необхідності підписання найближчим часом угоди "Про спільний авіаційний простір".

У свою чергу Хан запевнив міністра, що Єврокомісія вживає всі можливі заходи для завершення цього процесу в найближчий термін.

Також, Пивоварський підкреслив актуальність і ефективність проекту Twinning "підвищення ефективності та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні": "Ми закінчуємо перший етап проекту і вже затвердили другий. Для нас вкрай важливо розпочати останній якомога швидше", - підкреслив міністр.

Як повідомляється, сторони обговорили процес надання технічної допомоги Україні з боку Європейського Союзу. Зокрема, Міністр висловив сподівання, що новий проект технічної допомоги "Підтримка реалізації Угоди про асоціацію та Національної стратегії в транспортному секторі в Україні" почнеться до кінця цього року.

Нагадаємо, Мінінфраструктури відновило пошуки керівника "Борисполя".