ua en ru

Мінінфраструктури зобов'яже використовувати касові апарати на автобусах міжміського сполучення

Впродовж 2012-2013 рр. фахівці Міністерства інфраструктури України вживатимуть заходів щодо детінізації обігових коштів на ринку автомобільно-транспортних послуг, серед яких - обов'язкове використання касових апаратів на автобусах міжміського та міжобласного сполученнях, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Як йдеться у повідомленні, це відбуватиметься в рамках міністерського плану заходів щодо сприяння укрупненню автомобільних пасажирських перевезень та створення здорової конкуренції на ринку автомобільних транспортних послуг.
Перевізникам буде також рекомендовано практикувати безготівкову оплату за проїзд на міжміських і міжобласних автобусних маршрутах загального користування. У цей же період відбудеться спрощення умов діяльності на ринку пасажирських автоперевезень: заплановано скасувати необхідність затверджувати в органах влади паспорту регулярного автобусного маршруту.

Передбачається внесення змін й до системи квитково-облікової документації. Так, квиток на проїзд не матиме жорсткої форми, а буде регламентовано лише вимоги до її реквізитів. Крім того, Мінінфраструктури розробить нормативно-правовий документ, який регулюватиме порядок відкриття автобусного маршруту загального користування, а також внесе зміни до програми підготовки водіїв.
Серед інших заходів - створення єдиної бази водіїв на автотранспорті.

Мінінфраструктури планує заохочувати автомобільних перевізників до впровадження інформаційних технологій диспетчеризації, управління та розрахунків, повідомляють у прес-службі.
Поступово впроваджуватимуться обов'язкові вимоги до видачі ліцензій на надання послуг з перевезення пасажирів автобусами з огляду на мінімальну кількість транспортних засобів суб'єкта господарювання. Зокрема, з 2016 р. ліцензію на перевезення пасажирів отримає перевізник, що має парк мінімум з 10 транспортних засобів, з 2018 р. - з 15, а з 2020 р. - з 20 автобусів.