ua en ru

Мінінфраструктури стурбоване запізненням рейсів МАУ

Міністр інфраструктури України Володимир Козак стурбований ситуацією навколо роботи авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", з обслуговування пасажирів, зокрема, запізнення рейсів, їх стикування та інше. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Для вирішення цих питань у Міністерстві інфраструктури України відбулася нарада з представниками "Міжнародних авіаліній України" та аеропорту Бориспіль.

Як з'ясувалося, проблеми, пов'язані з діяльністю МАУ, викликані низкою факторів, серед яких недостатня кількість повітряних суден, проблеми з технічного обслуговування флоту авіакомпанією, неналежна скоординованість дій компаній, які задіяні в процесі надання послуг наземного обслуговування.

Частина цих проблем авіакомпанія повинна вирішити найближчим часом поставкою нових літаків. Зокрема до кінця липня Міжнародні авіаліній України планують поповнити флот 5 новими літаками (2 Embraer 195 і 3 Boeing 737 900).

Крім того, для вдосконалення роботи з пасажирами і їх багажем, узгоджених дій аеропорту, перевізника та Хендлінгова компаній, зокрема, підвищення рівня обслуговування трансферних пасажирів domestic international/international domestic, буде створений диспетчерський центр, до якого увійдуть представники МАУ обслуговуючих компаній та Борисполя.

"Наше завдання - організувати спільну роботу таким чином, щоб пасажири авіаційного транспорту отримували належний рівень сервісу і були задоволені послугами, які пропонують українські аеропорти та авіакомпанії", - зазначив Козак.