ua en ru

У Мінінформполітики представили факти участі військових РФ в агресії на Донбасі і в Сирії

У Мінінформполітики представили факти участі військових РФ в агресії на Донбасі і в Сирії Фото: Дмитро Золотухін (mip.gov.ua)

Відповідний звіт підготовлено волонтерами

InformNapalm представили підтвердження участі російських військових компаній в агресії Кремля на Донбасі і в Сирії. Про це розповів заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін під час брифінгу в середу, 30 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, звіт створений волонтерами з інформації з відкритих джерел.

"Зараз йде робота над офіційними листами в СБУ і до Мін'юсту, де фахівці працюють над збором матеріалів для звернення до міжнародних судів. Наприклад, у російському виданні "Фонтанка" виходили статті про участь найманців з приватних російських військових компаній у бойових діях на території України і Сирії. Втрати цих компаній не вважаються як втрати військового контингенту, який напівофіційно знаходиться на території країни", - розповів Золотухін.

Заступник голови МІП зазначив, що звіт передадуть до правоохоронних структур.

Нагадаємо, раніше представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що в новому законі про реінтеграцію Донбасу вперше на законодавчому рівні буде введено поняття "Росія - агресор".