ua en ru

У Мінінформполітики занепокоєні ситуацією з головредом "Схем"

У Мінінформполітики занепокоєні ситуацією з головредом "Схем" Фото: Артем Біденко (mip.gov.ua)

У МІП підкреслили, що не можуть вплинути на рішення суду

У Міністерстві інформаційної політики занепокоєні ситуацією з головним редактором "Схем" Наталією Седлецької. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив державний секретар міністерства інформаційної політики Артем Біденко після засідання комітету Верховної ради з питань свободи слова.

Разом з тим у міністерстві не стали коментувати власне рішення суду.

"Наша позиція завжди була така, що свобода слова та право журналістів займатись журналістською професією - ключові і надважливі задачі для влади сьогодні. Тому ми сьогодні звичайно занепокоєні цією ситуацією, але ніяк не можемо коментувати рішення суду", - повідомив Біденко.

Відповідаючи на питання РБК-Україна, держсекретар міністерства наголосив, що Мінінформполітики не може бути залученим до обговорення ситуації, яка склалась через рішення суду надати Генеральній прокуратурі України доступ до телефона представника ЗМІ.

"Міністерство не є регулятором та не може регулювати такі питання. Звичайно, що свобода слова є пріоритетом. Але ми ніяк не можемо вплинути на рішення суду", - повідомив він.

Нагадаємо, комітет Верховної ради з питань свободи та інформаційної політики в середу, 5 вересня, розглянув питання щодо головного редактора програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької.

Як писало РБК-Україна раніше, суд Києва надав ГПУ доступ до інформації з телефону Седлецької, зокрема до повідомлень і геоданих. Таке рішення суду розкритикувала редакція "Схем", команда Bihus.Info, а також Transparency International Україна.