ua en ru

У Мінінформполітики назвали завдання комісії з популяризації України в світі

У Мінінформполітики назвали завдання комісії з популяризації України в світі Фото: Юрій Стець (РБК-Україна)

Комісія буде координувати дії структур, які відповідають за імідж країни

Міжвідомча комісія з питань популяризації України у світі має намір розробити складові просування інтересів України, затвердити стандарти і регламенти, а також координувати структури, які відповідають за імідж країни. Про це заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець, передає прес-служба відомства.

"Імідж України у світі є надзвичайно важливим, адже від нього залежить позиція нашої країни на міжнародній арені і, відповідно, рівень інвестицій і туризму. Тому в цьому питанні потрібен грамотний підхід на основі аналітичних досліджень", - зазначив Стець на відкритті першого засідання міжвідомчої комісії з питань популяризації України в світі.

За його словами, найближчими завданнями комісії є розробка складових просування інтересів України, затвердження технічних стандартів і регламентів, а також координація зусиль усіх структур, які відповідають за імідж країни.

Відзначимо, до складу комісії входять громадські експерти, представники діаспори, МЗС, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, урядового офісу з питань євроінтеграції, Мінфіну та Мінкульту України.

Нагадаємо, раніше в Мінінформполітики заявили про проблеми з виконанням плану з кіберзахисту України.

"Потрібно будувати стійкість системи. Саме тієї концепції стійкості, про яку постійно повторюють натовці, нам її дуже не вистачає", - заявив заступник голови МІП Дмитро Золотухін.