ua en ru

У Мінінформполітики заявили про проблеми з виконанням плану з кіберзахисту України

У Мінінформполітики заявили про проблеми з виконанням плану з кіберзахисту України Фото: хакер (Pixabey)

За остані 3 роки були розроблені документи стосовно стратегії розбудови кібербезпеки України

У Міністерстві інформаційної політики України заявили про проблеми з виконанням плану з кіберзахисту України. Про це заявив заступник глави відомства Дмитро Золотухін в ефірі "5 каналу".

"Потрібно будувати стійкість системи. Саме та концепція стійкості, яку постійно повторюють натівці, нам її дуже бракує. Дуже є великий дефіцит системних підходів до, власне, визначення відповідальних за цю сферу і виконання тих планів, які вже напрацьовані. За остані 3 роки були розроблені дійсно якісні документи стосовно стратегії розбудови кібербезпеки України...Десь проблеми є на етапі їх виконання і їх системного підходу", - пояснив він.

За словами Золотухіна, наразі не затверджений перелік об’єктів критичної інфраструктури України, який є базовим документом для визначення конкретних об’єктів, які потрібно захищати.

"Сама по собі атака для України не є якимось замінювачем гри, але це болісний момент, який призведе до того, що, нарешті, запуститься інтенсивно процес", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО має намір продовжувати надавати допомогу Україні у посиленні кіберзахисту на тлі масштабної хакерської атаки 27 червня 2017 року.