ua en ru

У Мінфіні розповіли про рівень розрахунків держбюджету по пільгах і субсидіях на послуги ЖКГ

У Мінфіні розповіли про рівень розрахунків держбюджету по пільгах і субсидіях на послуги ЖКГ Фото: Мінфін (РБК-Україна)

Рівень розрахунків становить майже 95% річних планових призначень

Рівень розрахунків державного бюджету перед органами місцевої влади щодо надання населенню пільги та субсидії на оплату послуг житлово-комунального господарства (ЖКГ) становить близько 95%. Про це йдеться у відповіді Міністерства фінансів України на інформаційний запит РБК-Україна.

"Станом на 26 жовтня 2017 року субвенція перерахована у сумі 57 961,5 млн гривень, що становить майже 95% річних планових призначень", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як відзначають у відомстві, розподіл отриманої субвенції між містами та районами здійснюється на рівні області при затвердженні місцевих бюджетів.

Також, як відзначається, всього у Державному бюджеті України на 2017 рік передбачена субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату послуг ЖКГ в сумі 61 173,7 млн гривень.

У Мінфіні розповіли про рівень розрахунків держбюджету по пільгах і субсидіях на послуги ЖКГ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні (без урахування тимчасово окупованій території АРК, м. Севастополя і частини зони АТО) середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство у вересні 2017 року збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року на 20,3% і склав 149,6 гривень.