ua en ru

У Мінфіні розповіли про ситуацію з фінансуванням охорони арсеналів у Калинівці

У Мінфіні розповіли про ситуацію з фінансуванням охорони арсеналів у Калинівці Фото: Міністерство фінансів України (РБК-Україна)

У Мінфіні вважають звинувачення Луценка суто політичними

Фінансування бюджетної програми Міноборони України, яка передбачає заходи з охорони арсеналів в Калинівці, надійшло у повному обсязі у відповідності з запитом відомства. Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.

Зокрема, Мінфін зазначив, що приймає всі заходи по фінансуванню арсеналів, баз і складів ЗСУ в повному обсязі і у встановлені терміни згідно з бюджетним розписом відповідно до запиту Міністерства оборони.

"Міністерство фінансів вважає, що заяви генерального прокурора про можливу опосередковану вину Міністерства фінансів України в подіях, що сталися в Калинівці на військових складах, суто політичними і такими, що суперечать принципам діяльності прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко серед основних причин вибухів у Калинівці назвав можливу провину міністра фінансів.

"Наш доблесний міністр фінансів дає кошти тільки тоді, коли йому вважається потрібним, і кошти в Калинівку надійшли буквально місяць тому. Чи можна було за місяць побудувати те, що належало побудувати - слідство встановить. Чи можна було б без грошей посилити охорону відповідною кількістю військовослужбовців, посилити периметр - слідство встановить", - додав Луценко.