ua en ru

Луценко назвав основні версії вибуху військових складів у Калинівці

Луценко назвав основні версії вибуху військових складів у Калинівці Фото: Юрій Луценко

Генпрокурор підкреслив, що проти заочного призначення винних

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав основні версії вибуху військових складів у Калинівці. Про це він розповів в ефірі "ТСН.Тиждень".

"Щодо Калинівки. Зараз слідство розглядає кілька версій. Для мене основними є: диверсія, я знаю факти, які на це вказують, а також злочинна недбалість за незабезпечення нормальної охорони цього великого складу боєприпасів відповідними посадовими особами Генерального штабу України", - сказав він.

При цьому генпрокурор підкреслив, що проти заочного призначення винних.

"Треба також врахувати, коли надійшло фінансування. Наш доблесний міністр фінансів дає кошти тільки тоді, коли йому вважається потрібним і кошти в Калинівку надійшли буквально місяць тому. Чи можна було за місяць побудувати те, що належало побудувати - встановить слідство. Чи можна було б без грошей посилити охорону відповідною кількістю військовослужбовців, посили периметр - слідство встановить", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше Управління по зв'язках з громадськістю Збройних сил України повідомило, що за попередніми оцінками, більшість боєприпасів, які зберігалися на арсеналі в Калинівці залишилися неушкодженими.