ua en ru

Мінфін виплатив 38 млрд гривень субсидій

Мінфін виплатив 38 млрд гривень субсидій

Загальний обсяг заявок становить близько 72 млрд гривень

Станом на сьогодні держава вже виплатила 38 млрд гривень субсидій. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його словами, загальний обсяг заявок становить близько 72 млрд гривень.

"Ми заклали на 2017 47 млрд гривень. На даний момент ми вже сплатили 38 млрд гривень. Сума заявок взагалі близько 72 млрд гривень. Це досить висока сума", - сказав Данилюк.

Міністр повідомив, що вважає заявлені обсяги завищеними і запевнив у тому, що уряд гарантує фінансування субсидій в реальних обсягах.

"Я вам гарантую, що ми забезпечимо фінансування субсидій в реальних обсягах. Зараз Казначейство отримало заявки на 72 млрд гривень. Чому така висока сума? Дуже просто: субсидії нараховуються за нормами. Є норми, які завищені. І виходить так, що реальне споживання менше", - заявив Данилюк.

Він також сказав, що уряд проведе перерахунок субсидій з метою виявлення завищення суми.

"Наскільки менше, ми зрозуміємо після перерахунку. В минулому році ми зробили такий перерахунок, в цьому також зробимо і саме за цими реальними цифрами і будемо платити ... Якщо буде потрібно, то ми будемо вносити зміни в бюджет для того, щоб збільшити суму на субсидії. Ми це зробимо, ми розуміємо це", - запевнив глава Мінфіну.

Нагадаємо, раніше Данилюк повідомляв про те, що теплокомуненерго вимагають 70 млрд гривень на погашення заборгованостей по субсидіях.