ua en ru

Теплокомуненерго вимагають 70 млрд гривень на погашення заборгованостей за субсидіями, - Данилюк

Теплокомуненерго вимагають 70 млрд гривень на погашення заборгованостей за субсидіями, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Мінфін вважає цю суму завищеною

Підприємства теплокомуненерго надіслали заявки на компенсації заборгованості за субсидії на суму 70млрд гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз йдуть звірки по фактичному споживанню. Звичайно, якщо дивитися тільки на заявлену суму, вона дуже висока, але після звірок ми вам дамо ту суму, з якою ми будемо працювати. Сума заявок, зараз на даний момент у нас близько 70 млрд гривень, але зрозуміло, що ця сума абсолютно завищена, тобто ми її взагалі не сприймаємо як факт, після звірки будемо розбиратися ", - заявив Данилюк.

За його словами, в уряді є розуміння того, що суму, передбачену на забезпечення субсидій у державному бюджеті, необхідно збільшувати. При цьому в Мінфіні сподіваються, що відповідне рішення буде прийнято до кінця поточної сесії парламенту.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що державні субвенції на субсидії можуть досягти 75 млрд гривень.