ua en ru

Мінфін удосконалив механізм "єдиного вікна" на митницях

Мінфін удосконалив механізм "єдиного вікна" на митницях Фото: зона митного контролю (УНІАН)

На 90 днів вводиться перехідний період у вигляді добровільного застосування системи

У середу, 31 січня, уряд прийняв рішення щодо удосконалення механізму "єдиного вікна" на українських митницях. Про це повідомляє "Урядовий Портал".

Напередодні введення обов'язкового використання системи "єдине вікно" з 1 лютого 2018 року, у грудні - січні відомство провело ряд нарад та зустрічей з представниками ДФС, Держпродспоживслужби, Держекоінспекції, бізнес-асоціацій, експертів і з усіма митницями та територіальними підрозділами контролюючих органів. Усі державні органи в цілому висловили готовність до обов'язкового застосування "єдиного вікна".

Після моніторингу Мінфін розробив проект постанови КМУ, де запроваджується диференційований підхід до обов'язкового застосування "єдиного вікна".

"Постанова КМУ передбачає продовження на 1 рік можливості добровільного застосування системи "єдиного вікна" у випадках: переміщення товарів транзитом; вивезення за межі України товарів морським, залізничним та авіаційним транспортом; ввіз товарів у поштових та міжнародних експрес-відправленнях", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, розроблений Мінфіном акт передбачає включення в перелік товарів, що не підлягають санітарно-епідеміологічному контролю медичних виробів (у тому числі для діагностики in vitro), активних медичних виробів, які імплантують, допоміжних засобів, які пройшли процедуру оцінки відповідності вимогам технічних регламентів, а також пестицидів і агрохімікатів, зареєстрованих в Україні.

Нагадаємо, 28 грудня Кабмін затвердив Стратегію розвитку системи управління митними ризиками до 2022 року.