ua en ru

Мінфін РФ заявив про готовність обговорити з Україною реструктуризацію боргу

Мінфін РФ заявив про готовність обговорити з Україною реструктуризацію боргу Фото: Антон Сілуанов

РФ направила свої пропозиції Міжнародному валютному фонду

Росія готова обговорити з Україною свої пропозиції щодо реструктуризації її боргу на 3 млрд доларів. Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Сілуанов, передають "РИА Новости".

"Ми направили всі пропозиції в МВФ (Міжнародний валютний фонд - ред.). Оскільки МВФ формує програму допомоги Україні і оскільки ми говоримо про реструктуризацію, то питання про додатковий обсяг фінансування повинен вирішуватися через програму. Це раз. І через акціонерів фонду - це два", - заявив Сілуанов.

"Якщо наша пропозиція буде сприйнято позитивно МВФ, Україною, безумовно, будемо зустрічатися з українськими колегами", - підкреслив він.

При цьому міністр зазначив, що борг України перед РФ є суверенною і питання про його реструктуризацію не може розглядатися в одному ряду з комерційним боргом. Росія має намір обговорювати умови реструктуризації з акціонерами МВФ і з колегами з України.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія готова відстрочити погашення Україною боргу в 3 млрд доларів і вже запропонувала найкращі умови" реструктуризації.

Однак у Міністерстві фінансів України заявили, що не отримували офіційної пропозиції від Росії щодо реструктуризації боргу.