ua en ru

Мінфін РФ: Білорусія може в 2011-2013 рр. отримувати від ЄврАзЕС по 1 млрд дол. на рік

Білорусія може в 2011-2013 рр. отримати з антикризового фонду Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) по 1 млрд дол на рік. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, повідомляє РБК.

При цьому, за його словами, не розглядається питання надання коштів Білорусії безпосередньо від Росії. "Кредит в 2011 р. розглядається на 1 млрд дол. Оскільки програму ми робимо на три роки, ми також розглядаємо можливість надання кредиту в 2012 р. і 2013 р.", - сказав О.Кудрін.

У той же час міністр фінансів РФ відзначив, що 3 млрд дол. з антикризового фонду ЄврАзЕС може не вистачити Білорусії для проведення необхідних реформ, тому він не виключив, що Мінську може знадобитися звернення за фінансовою підтримкою до Міжнародного валютного фонду (МВФ). Крім того, Білорусії може бути надана підтримка на двосторонній основі з боку інших країн.
О.Кудрін також відзначив, що Білорусія може виручити значні кошти за рахунок приватизації своїх державних об'єктів. Так, тільки в 2011 р. Білорусія може залучити від приватизації кошти на суму більше 2 млрд дол., додав він. При цьому О.Кудрін не виключив, що інші країни можуть цікавитися білоруськими об'єктами.

Він зазначив, що до кінця поточного тижня Міністерство фінансів РФ планує виробити умови надання кредиту з антикризового фонду ЄврАзЕС, потім ці умови будуть розглянуті експертною групою фонду, а пізніше - радою фонду. Мінфін РФ планує усунути всі розбіжності з надання Білорусії зазначених коштів до моменту поїздки прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна до Білорусі.