ua en ru

Мінфін розробив проект постанови про монетизації субсидій для ТКЕ, - Данилюк

Мінфін розробив проект постанови про монетизації субсидій для ТКЕ, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (КМУ)

Данилюк зазначив, що діюча система взаємозаліків - дуже заплутаний і складний механізм

Міністерство фінансів України завершило розробку проекту постанови, який вводить монетизацію субсидій на рівні теплокомуненерго (ТКЕ). Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю "Дзеркало Тижня".

Вже готовий проект постанови уряду, розроблений Мінфіном, який вводить монетизацію субсидій на рівні ТКЕ. Планували встигнути до початку опалювального сезону, але нам знадобився час, щоб узгодити цей крок з іншими міністерствами. Тому що це серйозна, можна сказати, революційні зміни", - зазначив Данилюк.

Міністр зазначив, що діюча система взаємозаліків - дуже заплутаний і складний механізм, створений для забезпечення інтересів певних груп і дозволяє "втратити" в системі мільярди бюджетних коштів.

"В цих ланках розрахунків стільки учасників, що практично неможливо знайти винних. Монетизація - крок, який змінює цей механізм, оскільки коли в системі рухаються реальні кошти, а не "папірці", що-небудь приховати вже дуже складно", - зазначив Данилюк.

Нагадаємо, раніше НАК "Нафтогаз України" списав понад 385 млн гривень боргу підприємств теплоенергетики за використаний природний газ.