ua en ru

Мінфін пропонує підвищити роздрібні ціни на алкоголь на 25-35%

Мінфін пропонує підвищити роздрібні ціни на алкоголь на 25-35% Фото: алкоголь може істотно подорожчати

У відомстві впевнені, що це не зробить істотного впливу на рівень споживчої інфляції

Міністерство фінансів України пропонує Кабінету міністрів підвищити роздрібні ціни на алкогольні напої на 25-35%. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Міністерство фінансів запропонувало Уряду привести розмір мінімальних цін на неї у відповідність з реаліями ринку. Цього допоможе досягти прийняття постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 30 жовтня 2008 року № 957", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, розмір мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої буде підвищено: на горілку - на 25%; на коньяк - у середньому 31%; на вина - на 35%.

"Водночас, міністерство відзначає, що дане підвищення не зробить істотного впливу на рівень споживчої інфляції в Україні, оскільки витрати на придбання алкогольної продукції, за даними Державного комітету статистики, становлять близько 2,4% у споживчому кошику українців", - зазначили у відомстві.

У Мінфіні пояснили, що дані кроки робляться через те, що мінімальні ціни на алкоголь, затверджені ще влітку 2014 р., стали нижче його собівартості та таким чином зростає ризик збільшення виробництва контрафактної продукції.

Нагадаємо, раніше Мінфін вже виступав з подібною ініціативою, рекомендуючи різко підвищити акцизи на алкоголь і тютюн.