ua en ru

Мінфін: підвищення рейтингу України полегшить доступ до міжнародних кредитних ресурсів

Мінфін: підвищення рейтингу України полегшить доступ до міжнародних кредитних ресурсів Фото: міністр фінансів України Наталія Яресько

У Мінфіні заявили, що підвищення рейтингу України є прямим результатом проведення реструктуризації боргу

Підвищення кредитного рейтингу України полегшить доступ до міжнародних кредитних ресурсів для українських компаній і банків і дозволить їм оптимізувати свою роботу на вітчизняному і міжнародному ринках. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України.

Зазначимо, міжнародне рейтингове агентство Moody 's Investors Service підвищило урядовий рейтинг емітента України з Ca до Caa3: прогноз рейтингу змінений з "негативного" на "стабільний".

У Мінфіні заявили, що це підвищення є прямим і позитивним результатом проведення Україною реструктуризації боргу, яка була завершена 12 листопада.

"Рішення агентства Fitch і Moody's, які були прийняті після аналогічного рішення рейтингового агентства S&P про підвищення кредитного рейтингу України, є важливим кроком до повернення України на міжнародний ринок капіталу в середньостроковій перспективі, як передбачено води розширеного фінансування МВФ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд очікує, що Україна і Росія проведуть прямі переговори про реструктуризацію 3 млрд доларів боргу.