ua en ru

Мінфін очікує поліпшення фінрезультатів "Ощадбанку" і "Укрексімбанку"

Мінфін очікує поліпшення фінрезультатів "Ощадбанку" і "Укрексімбанку" Фото: Міністерство фінансів України

Прогноз відноситься до роботи держбанків в середньостроковій перспективі після їх докапіталізації

У Міністерстві фінансів України (Мінфін) вважають, що збільшення статутних капіталів державних банків - "Ощадбанку" та "Укрексімбанку" дозволить забезпечити їх подальшу стійкість, а також створить можливість для подальшого залучення фінансового ресурсу з зовнішніх джерел. Інформація про це розміщена на офіційному сайті Мінфіну.

У повідомленні говориться, що на основі пропозиції Національного банку України (НБУ) та з урахуванням рекомендацій експертно-аналітичної ради з питань участі держави у статутному капіталі банків, 27 січня уряд України прийняв рішення збільшити капітал двох держбанків.

Розмір докапіталізації був визначений за результатами перегляду якості активів та стрес-тестування банків, проведених у минулому році НБУ на підставі технічного завдання, узгодженого з МВФ і Світового банку.

Статутний капітал "Ощадбанку" буде збільшено на 4,96 млрд гривень і становитиме 34,8 млрд гривень. "Укрексімбанк" буде докапіталізовано на 9,32 млрд гривень - до 31 млрд гривень.

За словами Артема Шевалева, заступника міністра фінансів України, зміцнення капітальної бази держбанків, а також подальше впровадження високих міжнародних стандартів незалежного корпоративного управління, Мінфін очікує істотного поліпшення фінансових результатів діяльності цих банків вже в середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Яресько доручила голові ГФС перевірити митні оформлення за січень 2015 і 2016.