ua en ru

Мінфін очікує отримати понад 3,2 млрд дол. до кінця року

Мінфін очікує отримати понад 3,2 млрд дол. до кінця року Фото: Міністерство фінансів України

Надходження на цю суму прийдуть від міжнародних фінансових організацій і урядів країн-партнерів

Міністерство фінансів України (Мінфін) очікує, що до кінця поточного року від міжнародних фінансових організацій і урядів країн-партнерів надходження складуть більше 3,2 млрд дол. Інформацію про це міністерство опублікувало в "Презентації Міністерства за результатами діяльності за 7 місяців поточного року", розміщеної на сайті Мінфіну.

У матеріалах презентації міністерство вказало, які саме надходження, від кого і в які терміни очікуються до кінця 2015 р. зокрема, від Світового банку наприкінці серпня має прийти 500 млн дол. і ще стільки ж в кінці вересня. У листопаді по гарантіям уряду США - 1 млрд дол., а від Європейської Комісії в IV кварталі - 600 млн євро. В кінці жовтня очікуються надходження від уряду Японії в розмірі 300 млн дол., а від Норвегії - 200 млн нір. крон. В кінці серпня - ще 200 млн євро від уряду Німеччини.

Нагадаємо, на засіданні колегії Мінфіну 27 липня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив про те, що зовнішній держборг країни за 15 місяців скоротився на 5 млрд дол. - з 73 до 68 млрд дол.