ua en ru

Мінфін ініціює об'єднання реєстрів компаній, що претендують на відшкодування ПДВ

Мінфін ініціює об'єднання реєстрів компаній, що претендують на відшкодування ПДВ Фото: міністерство фінансів України

У міністерстві створять робочу групу з підготовки відповідного законопроекту

Міністерство фінансів України створить робочу групу з підготовки законопроекту про об'єднання реєстрів компаній, що претендують на відшкодування ПДВ. Про це повідомила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва на агрофоруме, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вирішили створити робочу групу по законопроекту щодо обьединению реєстрів (по відшкодуванню ПДВ-ред.), для того, щоб забезпечити його прозоре ведення",- сказала Макєєва.

Вона додала, що Мінфін буде розглядати альтернативні варіанти фінансової підтримки сільського господарства, однак спецрежим ПДВ не розглядається і від цього треба відмовитися.


"Ми будемо просувати депутатські ініціативи про обьединениях реєстрів на відшкодування ПДВ",- повідомила Макєєва.

За її словами, міністерство фінансів спочатку дотримувався такої думки.

Макєєва повідомляла, що перше засідання робочої групи відбудеться 20 травня.

Відзначимо, що зараз компанії, які претендують на відшкодування ПДВ, потрапляють в два списку. Перший формується з підприємств, які відповідають критеріям Податкового кодексу і не проходять процедуру банкрутства з об'ємом активів, вартість яких у три рази перевищує заявлену до відшкодування суму. У другій реєстру потрапляють інші компанії.

Нагадаємо, в Державній фіскальній службі вважають найбільш адекватною пропорцією розподілу ПДВ - 50% на 50% для всіх аграріїв.