ua en ru

Мінфін допускає черговий перегляд ставок на видобуток у бік їх зниження

Мінфін допускає черговий перегляд ставок на видобуток у бік їх зниження Фото: Олена Макеєва розповіла про можливості встановлення в Україні єдиної ставки на видобуток

Макеєва також допустила можливість встановлення в Україні єдиної ставки на видобуток в незалежності від глибини знаходження покладів

Міністерство фінансів України допускає подальше зниження рентних ставок та встановлення єдиної ставки на видобуток вуглеводнів незалежно від глибини знаходження покладів. Про це сьогодні в ході Українського енергетичного форуму, організованого Інститутом Адама Сміта, повідомила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розуміємо, що сьогодні змінилися умови, сьогодні вже не 2015 рік, і є дуже багато зовнішніх факторів, які впливають на Україну і на ті рішення, які повинні прийматися сьогодні в Україні, тому, очевидно, нам потрібно повертатися уже в цьому році до нашої дискусії, знову проводити дослідження і відслідковувати світові тренди і, напевно, переглядати наші рішення щодо подальшого зниження ставок. По-перше, з якої дати ми можемо проводити подальше зниження ставок - з першого січня 2018 року або раніше - з першого січня 2017 року, тобто вже через рік, і, можливо, ці ставки будуть знижені ще більше, а не так як ми разом з вами домовилися в минулому році - до 20 і 10% відповідно", - сказала вона.

Макєєва також допустила можливість встановлення в Україні єдиної ставки на видобуток в незалежності від глибини знаходження покладів.

Нагадаємо, ПАТ "Укрнафта" звернулася до Кабінету міністрів України з пропозицією скорегувати рентну ставку залежно від ціни нафти Urals на світовому ринку.