ua en ru

Міненерго передало МЕРТ акції "Нафтогаз України"

Міненерго передало МЕРТ акції "Нафтогаз України" Фото: НАК "Нафтогаз України"

У ході дискусії представники Міненерговугілля і НАК "Нафтогаз України" не досягли консенсусу щодо подальшого поділу підприємств групи "Нафтогазу"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України передало Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) акції НАК "Нафтогаз України". Про це сьогодні в ході дискусії повідомив директор департаменту планування та європейської інтеграції міністерства Михайло Бно-Айріян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми передали акції. Це було наше рішення", - сказав він.

У ході дискусії представники Міненерговугілля і НАК "Нафтогаз України" розійшлися в думці щодо подальшого поділу підприємств групи "Нафтогазу".

На думку, Бно-Айрияна, ДП "Укргазвидобування" має бути виведено з групи "Нафтогазу" в створюваний МЕРТ-холдинг, а "Укртрансгаз" повинен залишитися під управлінням Міненерговугілля, при цьому без поділу на оператора газотранспортної системи та оператора газових сховищ.

У свою чергу, на думку головного юрист-консульта НАКу Єлизавети Бадановой, "Укргазвидобування" необхідно зберегти в складі групи "Нафтогазу", а на підставі "Укртрансгазу" створити нових окремих операторів ГТС і ПСГ. При цьому новостворений оператор ГТС має відійти під управління ФДМ, як незалежного органу.

Нагадаємо, вчора, 17 листопада, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на засіданні Кабінету міністрів запропонував внести зміни в постанову 795 "Про порядок створення страхового запасу природного газу".