ua en ru

Мінекономрозвитку скоротило чисельність працівників на 26,5% - до 1 тис. 243 осіб

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України скоротило чисельність працівників на 26,5% - до 1 тис. 243 співробітників.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України скоротило чисельність працівників на 26,5% - до 1 тис. 243 співробітників. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

"Гранична чисельність Мінекономрозвитку протягом 2014 р. змінювалась тричі і становить на сьогодні 1243 штатних одиниць. Загальне скорочення працівників Мінекономрозвитку (з урахуванням Мінпромполітики, повноваження і функції якого передані Мінекономрозвитку) становить 26,5%", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згідно з рішенням Кабінету міністрів щодо скорочення чисельності працівників міністерств та центральних органів виконавчої влади чисельність Мінекономрозвитку у квітні 2014 р. скорочено з 1 тис. 279 осіб до 1 тис. 151 осіб (скорочено на 10 %).

Також, згідно з рішенням уряду разом з передачею деяких повноважень у липні 2014 р. від Мінекономрозвитку до Мінрегіону передано 29 штатних одиниць.

"В рамках виконання рішення уряду України про реорганізацію Мінпромполітики шляхом приєднання до Мінекономрозвитку від Мінпромполітики до Мінекономрозвитку у липні поточного року було передано 121 штатних одиниць.Чисельність Мінпромполітики до прийняття рішення про реорганізацію складала 313 осіб, тобто Мінекономрозвитку передано чисельність із скороченням на 61 %", - повідомляють в міністерстві.

Таким чином з урахуванням зазначених вище рішень уряду гранична чисельність Мінекономрозвитку на сьогодні складає 1 тис. 243 штатних одиниць, скорочення працівників відомства становить 26,5%.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Кабінет міністрів України вирішив скоротити штат органів державної виконавчої влади на 10%.