ua en ru

Мінекономрозвитку погодило позицію України щодо лібералізації торгівлі з Канадою, Ізраїлем і Марокко

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з асоціаціями товаровиробників погодили позицію України щодо лібералізації торгівлі з Канадою, Ізраїлем і Марокко, повідомляє прес-служба відомства.

Так, у міністерстві відбулася презентація результатів науково-дослідної роботи стосовно наслідків укладання угод про вільну торгівлю з Канадою, Ізраїлем і Марокко. В заході під головуванням директора департаменту торговельних переговорів та співробітництва з СОТ Мінекономрозвитку і торгівлі Володимира Балути взяли участь представники асоціацій вітчизняних товаровиробників, профспілок та фахівці міністерства.

За результатами презентації учасники заходу обговорили сценарії розвитку торговельних відносин після укладання згаданих угод і звернули увагу на існуючі ризики, зокрема, у сфері сільського господарства та рибної промисловості.

Учасники погодилися, що висновки наукового дослідження складатимуть інтегральну частину позиції української делегації у подальшому переговорному процесі щодо укладання угод про вільну торгівлю з Канадою, Марокко та Ізраїлем.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на постійній основі залучає представників асоціацій національних товаровиробників та профспілок для консультацій у ході роботи над проектами угод про вільну торгівлю з торговельними партнерами України, йдеться у повідомленні.