ua en ru

Мінекономрозвитку розробило механізм перевірки обґрунтованості тарифів на окремі види послуг ЖКГ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (Мінекономрозвитку) розробило механізм перевірки обґрунтованості тарифів на окремі види житлово-комунальних послуг (ЖКП). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, міністерство вже підготувало проект наказу, яким вносяться зміни до Порядку надання висновків щодо розрахунків економічно обґрунтованих планованих витрат під час формування тарифів на окремі види житлово-комунальних послуг. Зокрема, цим визначається вичерпний перелік документів, що подаються суб'єктами господарювання, які надають відповідні послуги ЖКГ, в Держцінінспекцію для отримання висновку, форми калькуляції розрахунку витрат, процедура і строки їх розгляду та інше.

"Якщо суб'єкт господарювання, який здійснює діяльність у сфері надання відповідних послуг ЖКГ, планує переглянути рівень тарифу, він повинен отримати висновок Держцінінспекції про економічну обґрунтованість розрахунку планованих витрат, які є основою для формування тарифів. Для споживачів прийняття вищевказаних постанови уряду та наказу Мінекономрозвитку означає отримання житлово-комунальних послуг за економічно обґрунтованими тарифами", - пояснила заступник директора департаменту розвитку реального сектору економіки Мінекономрозвитку Олена Работягова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд перегляне тарифи на комунальні послуги з урахуванням регіональних особливостей.