ua en ru

Мінекономрозвитку пропонує скасувати перехід на літній час в Україні

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує скасувати літній час на території України. Про це йдеться в проекті закону "Про порядок обчислення часу на території України", текст якого опублікований на офіційному сайті Мінекономрозвитку.

"Згідно з проектом закону пропонується ввести час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.

"На сьогоднішній день порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету міністрів, згідно з якою введено такий порядок обчислення часу на території України: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад. Проектом закону на території України запроваджується час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки. Установка вищевказаного порядку обчислення часу спрямована на забезпечення поліпшення стану здоров'я громадян, підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій ", - говориться в пояснювальній записці до законопроекту.

"Планується, що в разі прийняття проекту закону парламентом, він вступить чинності 1 березня 2013 р. "Змінена дата набрання чинності з" 1 листопада 2012 року "на" 1 березня 2013 року ", щоб не переходити навесні 2013 року на" літній " час (остання неділя березня), про що було вирішено на нараді в Кабінеті міністрів України 30 січня 2012 року".

Читайте також: Уряд пропонує відмовитися від переходу на літній час з 1 листопада 2012 р.