ua en ru

Мінекономрозвитку пропонує відмінити ліцензії на збирання дорогоцінних металів та каміння

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує скасувати ліцензії суб'єктів господарювання, що займаються збирання та первинну обробка відходів і брухту дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння. Про це йдеться в проекті закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню ", текст якого розміщений на сайті Мінекономрозвитку.

"Однією із складових програми реалізації економічних реформ є зменшення впливу державних органів на діяльність суб'єктів господарювання, зокрема, шляхом скасування ліцензування певних видів господарської діяльності, які, згідно із законом України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", підлягають ліцензуванню, але не відповідають критеріям впровадження ліцензування, та які мають/матимуть достатній рівень регулювання та контролю за здійсненням певних видів господарської діяльності у разі відміни їх ліцензування", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Так законопроект пропонує виключити зі сфери управління органів виконавчої влади України збирання та первинну обробка відходів і брухту дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння.

На думку авторів законопроекту, прийняття даного документу забезпечить спрощення започаткування та ведення бізнесу у певних видах господарської діяльності та зменшить часові та грошові витрати суб'єктів господарювання, пов'язаних з підготовкою та поданням документів для отримання ліцензії, копії ліцензії, дубліката ліцензії, переоформлення та продовження строку дії ліцензії.