ua en ru

Мінекономрозвитку планує скасувати технічні умови з контролю якості нафтопродуктів до травня 2012 р

Міністерство економічного розвитку і торгівлізакінчить роботу щодо скасування технічних умов з контролю якості нафтопродуктів до травня 2012 р. Про це в ході прес-конференції заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - керівник апарату Володимир Павленко, передає корреспондент РБК-Україна.

"Затверджені вимоги щодо скасування всіх технічних умов. Є вимоги до квітня поточного року розробити та затвердити технічний регламент виробництва палива. З введенням в дію регламенту необхідність дій технічних умов відпаде", - сказав Павленко.

Він підкреслив, що міністерство, протягом місяця закінчить роботу щодо скасування технічних умов, тобто до травня місяця.

Як експерти заявляли раніше, скасування технічних умов піде на користь ринку нафтопродуктів. "Зараз ті, що продаються на АЗС бензини Аі-95, Аі-92, А-76 і дизпаливо повинні відповідати стандартам" Євро-2 "і вище. А з 1 липня цього року Кабмін обіцяє зобов'язати АЗС перейти на стандарт" Євро-4 "(більше високий ступінь очищення палива). в рамках ТУ в Україну можна робити і менш якісне пальне, але його заборонено продавати на АЗС, маркуючи як Аі-95, Аі-92, А-76 або дизпаливо ".