ua en ru

В Мінекономрозвитку заявили, що 15 держпідприємств саботують фінансовий аудит

В Мінекономрозвитку заявили, що 15 держпідприємств саботують фінансовий аудит Фото: Максим Нефьодов

Успішно пройшли аудит фінансової звітності за 2015 рік 25 з 46 найбільших держпідприємств

Станом на початок квітня 2017 року 15 великих держкомпаній продовжують невиконання покладених на них зобов’язань щодо проведення незалежного аудиту із залученням аудиторських компаній світового рівня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"11 підприємств повністю саботують вимогу щодо проведення незалежного аудиту. До таких належать: ДП "Національний спортивний комплекс "Олімпійський", ДП "Адміністрація морських портів України" (слід зазначити, що після зміни керівництва процес підготовки до аудиту на підприємстві зрушив з місця), Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго", ДП "Вугілля України", ДП "Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова", ДП "Суднобудівний завод імені 61 комунара", ДП "Фінансування інфраструктурних проектів", ДП "Регіональні електричні мережі", ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" - "Машпроект", ДСП "Чорнобильська АЄС" та ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що 25 з 46 найбільших держпідприємств успішно пройшли аудит фінансової звітності за 2015 рік.

"Ми повинні розуміти реальний стан справ на підприємствах, щоб робити висновки про ефективність його менеджменту та інвестиційну привабливість. Будь-який керівник, який відповідає за свою роботу, не боїться аудиту, тим більше від компаній зі світовим ім’ям. Коли інформація приховується - це одразу свідчить, що десь є проблеми", - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Нагадаємо, в лютому повідомлялося, що МЕРТ скасує санкції проти нафтотрейдерів, яких підозрювали у фінансуванні тероризму.