ua en ru

Мінекономрозвитку та ЄБРР розроблять ефективний механізм держзакупівель

Над вдосконаленням державної політики та процедур закупівель в Україні спільно працюватимуть Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Європейський банк реконструкції та розвитку. Відповідний меморандум про взаєморозуміння підписали сьогодні в Києві перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв та віце-президент ЄБРР Ян Фішер. Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

"Ми розраховуємо, що співробітництво з ЄБРР дасть змогу підвищити конкурентність та прозорість в процесі управління закупівлями, вдосконалити законодавчу базу у цій сфері, підвищити спроможність українських компаній брати участь та перемагати у міжнародних конкурсних торгах", - заявив Клюєв.

Він поінформував, що з ЄБРР досягнуті домовленості на предмет обміну інформацією щодо технічної допомоги та державних інвестиційних проектів у цій галузі, участі у консультаціях щодо застосування законодавства про держзакупівлі, взаємодії у сфері регулювання державних закупівель, включаючи надання методологічної допомоги, обміну експертними дослідженнями і звітами консультантів. Також, за словами Клюєва, меморандум передбачає співпрацю у підготовці фахівців та викладачів у сфері державних закупівель і управління проектами за міжнародними стандартами, навчання українських фахівців в сфері тендерних процедур та управління проектами.