ua en ru

Мінекономрозвитку хоче реформувати систему пільг для підприємців

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (Мінекономрозвитку) хоче реформувати систему пільг для підприємців. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр економічного розвитку та торгівлі Ігор Прасолов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є дуже важливе питання, яке стосується пільг. Тому що ми провели в Міністерстві економіки певний аналіз, ми його закінчуємо, але вже зараз зрозуміло, що ті пільги, які в нас застосовуються, можливо, м'яко кажучи, не зовсім системні. Не відбувався такий системний підхід, тому що ми маємо пільги, але, як ми вважаємо, ефекти від цих пільг мінімальні", - розповів він.

За його словами, одним із принципів може бути надання пільг тоді, коли між державою і інвестором будуть укладатися договори, згідно до яких інвестор отримуватиме пільги за умови, що зобов'яжеться вийти на певні об'єми виробництва. В такому випадку, він звільнятиметься від податку на прибуток, ввізного мита при закупівлі сучасного обладнання та сплати ПДВ.

Він також додав, що тут найперше має бути ініціатива зі сторони держави. "Ми прекрасно розуміємо, що без поштовху зі сторони держави, довіра, інновації та інвестиції не зможуть до нас піти так швидко і в таких об'ємах, як нам треба. Тому одним із завдань є участь держави на ранніх стадіях проекту, тобто ми хочемо реально реалізувати так звану концепцію - закон "Про державно-приватне партнерство", - пояснив Прасолов.

Крім того, як зазначив міністр, наразі Мінекономрозвитку розробляє стратегію економічного ривка.