ua en ru

Міндоходів попереджає платників податків про розсилку вірусного спаму від його імені

Міністерство доходів та зборів попереджає платників податків про розсилку вірусного спаму з використанням доменного ім'я Міндоходів.

Міністерство доходів та зборів попереджає платників податків про розсилку вірусного спаму з використанням доменного ім'я Міндоходів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Протягом останніх днів зафіксовано випадки розсилки листів з використанням доменного ім'я Міністерства доходів і зборів. Файли-спами надсилаються на електронні адреси підприємств та містять шкідливе програмне забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі, листи надходять з підробленої адреси у вигляді рахунків до сплати або скарги на неможливість отримання листів та містять додаток у вигляді файлу з розширенням .doc (насправді формат .rtf), при відкритті якого, з точки зору користувача, начебто нічого не відбувається.

Насправді цей документ містить експлойти для програмного забезпечення MS Office Word, після спрацювання яких автоматизоване робоче місце уражається шкідливим програмним забезпеченням та починає належати до бот-мережі. Також можливі й інші наслідки такої вірусної атаки, які наразі з'ясовуються.

У Міндоходів вважають, що масова розсилка вірусного спаму є спланованої атакою для дискредитації роботи відомства.

За даним фактом за зверненням Міндоходів вже розпочато кримінальне провадження.