ua en ru

Міндоходів має запрацювати одразу після Нового року, щоб уникнути проблем з надходженням коштів до держбюджету, - Калєтнік

Новостворене міністерство доходів і зборів одне з міністерств, яке повинне бути сформоване і почати працювати одразу після Нового року, так як воно відповідатиме за 90% надходжень до державного бюджету. Про це заявив Перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік, передає прес-служба політика.

За словами віце-спікера, громадськість має уважно спостерігати за тим, як швидко проходитиме реорганізація відомства.

"Саме це міністерство відповідатиме, за, так би мовити, левову частку надходжень до державного бюджету. Тому тут часу на роздуми немає взагалі. Якщо процес реорганізації затягнеться на півроку, ідея об'єднання митної і податкової служби в одне відомство не тільки себе не виправдає - вона себе спотворить», - вважає Калєтнік.

Він підкреслив, що бажано, щоб Міністерство доходів і зборів приступило до роботи одразу після Нового року, інакше це позначиться на темпах надходження до державного бюджету, які і без того традиційно знижуються у січні.

"Вже після різдвяних свят нове міністерство має приступити до виконання роботи у повному обсязі, інакше ми будемо мати великі проблеми із надходженням коштів до державного бюджету. Очікування від діяльності такого відомства - дуже великі. Інша справа, наскільки це вдасться реалізувати", підкреслив перший віце-спікер.

Нагадаємо, 24 грудня Державна податкова служба разом з Державною митною службою була реорганізована в Міністерство доходів і зборів.

Читайте також: Арбузов представив Клименка на посаді міністра доходів і зборів