ua en ru

МінАТО отримало від Світового банку гранти для 4 областей

МінАТО отримало від Світового банку гранти для 4 областей Фото: Світовий банк (twitter.com/MINECONOMDEV)

Гранти спрямовані на проекти з подолання конфліктів

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МТОТ) України залучено до реалізації гранту Світового банку "Подолання наслідків конфлікту, пілотний проект по відновленню і розвитку здібностей". Про це повідомляє прес-служба МТОТ.

Відомство організовує відбір субпроектів на території Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей. Всього на території цих областей буде відібрано 8-12 субпроектів. Фінансова підтримка кожного за рахунок гранту становитиме від 100 тис. до 400 тис. доларів.

Дані субпроекти повинні бути спрямовані на посилення соціальної згуртованості суспільства; створення джерел отримання доходів; охорони здоров'я та психологічної підтримки.

Зацікавленість у проекті висловили 46 міст та об'єднаних територіальних громад, було подано 108 передпроектних пропозицій, які можуть бути представлені в якості заявок.

Нагадаємо, в Національному університеті "КПІ" відкривається програма з підготовки фахівців у сфері конфліктології та медіації.