ua en ru

МінАП передало Фонду держмайна 8 аграрних підприємств

МінАП передало Фонду держмайна 8 аграрних підприємств Фото: Олексій Павленко

МінАП наполягає на розпаюванні земель цих ДП між членами трудових колективів

Міністерство аграрної політики та продовольства України передало в управління Фонду державного майна 8 підпорядкованих державних підприємств для подальшої приватизації. Про це заявив очільник міністерства Олексій Павленко, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається,передано підприємства "Чутове", "Кільчень", "Агропромтехніка", "Трест", "Винконсервпроект", "Ягубець", аграрно-промислова фірма "Полтавасадвинмаркет" та шовкорадгосп "Криворізький".

"Приватизація є єдиним шляхом подолання корупційних схем та відновлення нормальної роботи цих підприємств. Це підтверджують десятиліття керування менеджерів від держави, які майже зруйнували виробничу базу. Сьогодні державні аграрні компанії - тягар, який завдає збитків та гальмує розвиток всієї галузі", - сказав Павленко.

Як зазначається, Павленко підкреслив, що Мінагрополітики наполягає на розпаюванні земель цих ДП між членами трудових колективів.

"Загальний земельний банк лише названих восьми ДП складає 5,5 тисяч гектарів. Фактично, це єдиний актив, що від них залишився. У разі розпаювання, ділянки розміром у 10 га отримає кожен працюючий на підприємстві, а також пенсіонери. Ми закликаємо Фонд якомога швидше виконати цю роботу, адже скоро розпочнеться чергова посівна кампанія і підприємства мають повноцінно до неї приступити", - заявив Павленко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін погодив зміни до методики оцінки майна.