ua en ru

МінАП оцінило збитки аграріїв через АТО в 16,6 млн грн

Міністерство аграрної політики та продовольства України оцінило збитки сільгоспвиробників у результаті проведення антитерористичної операції на Донбасі в 16,6 млн грн.

Міністерство аграрної політики та продовольства України оцінило збитки сільгоспвиробників у результаті проведення антитерористичної операції на Донбасі в 16,6 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МінАП.

"Загалом, у районах, що перебувають у зоні АТО, неприбрана площа ранніх зернових та зернобобових культур становить 20 тис. га. Крім того, не будуть зібрані пізні культури на площі близько 25 тис. га. Зазначені площі розміщені на підконтрольних терористам територіях, на частині яких збір врожаю проводиться російськими компаніями, а зібраний врожай вивозиться на територію Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, остаточний аналіз втрат урожаю та понесених збитків аграріями Донецької та Луганської областей буде можливий тільки після завершення АТО.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України розраховує отримати 20 млрд грн у бюджеті на 2015 рік.