ua en ru

МінАП звинуватив компанію "Агро" у рейдерському захопленні елеватора в Луганській обл

МінАП звинуватив компанію "Агро" у рейдерському захопленні елеватора в Луганській обл Фото: Новоайдарський елеватор

Компанія нібито протягом п'яти років незаконно використовує Новоайдарський елеватор

Міністерство аграрної політики та продовольства України звинуватило компанію "Агро" в збройному рейдерському захопленні Новоайдарського елеватора ДАК "Хліб України". Про це йдеться в повідомленні прес-служби МінАП.

За словами директора ДАК "Хліб України" Ігоря Кобелі, Новоайдарський елеватор вже п'ятий рік поспіль перебуває у незаконному приватному користуванні і в даний час є об'єктом рейдерського захоплення.
Він зазначив, що в 2011 р. був підписаний інвестиційний договір з компанією ПП СПФ "Агро", яка належить до бізнес-групи Олександра Єфремова "Агротон". "Однак, замість розробки інвестиційного проекту та плану його реалізації, так званий інвестор фактично захопив державне підприємство. Незаконно звільнивши керівництво елеватора і близько 100 чоловік трудового колективу, компанія "Агро" протягом майже 5 років безкоштовно використовувала потужності для розвитку власного бізнесу. В результаті, з 2011 р. на прийомі, зберіганні та відвантаженні зернових держава в особі Новоайдарського елеватора втратила 73,9 млн грн", - повідомив Кобеля.

Новий директор Новоайдарського елеватора Валерій Кравцов заявив, що представники компанії-інвестора не допустили нове керівництво на підприємство. Згодом озброєні люди, які, за їх же словами діють від імені губернатора області Георгія Туки, зрізали замки і почали вивозити зерно.

"Ми намагаємося розібратися в ситуації, оптимальним шляхом бачимо створення спільної комісії за участю МВС, прокуратури та Луганської ОДА. На час розслідування необхідно припинити всі операції з зерном. Результати перевірки повинні бути представлені публічно", - підкреслив Ігор Кобеля.

Нагадаємо, раніше жертви рейдерських захоплень звернулися до Порошенка.