ua en ru

Жертви рейдерських захоплень звернулися до Порошенка

Жертви рейдерських захоплень вимагають від Президента України Петра Порошенка посилити покарання для рейдерів і об'єктивного розслідування захоплень, які трапилися в 2014 році. Відповідна петиція розміщена на сайті глави української держави.

Зокрема, у петиції йдеться про те, що крім замовників-олігархів, у рейдерських захопленнях беруть участь корумповані судді, міліціонери і чиновники реєстраційної служби. В якості пілотного регіону по впровадженню антирейдерського законодавства заявники вимагають зробити Дніпропетровщину, так як в 2014 році в цьому регіоні рейдери захопили більше десяти великих підприємств і кілька сотень ферм.

Жертви рейдерських захоплень також записали відеозвернення до Петра Порошенка. Працівники підприємств просять Президента зупинити беззаконня і покарати винних. У числі звернулися співробітники дніпропетровських підприємств "Дніпромлин", Інтерлізінвест", "Ремавтоматіка", "Вільногірський ГМК", а також фермери та власники земельних паїв. Всі вищеназвані підприємства піддалися рейдерським захопленням в 2014 році.

Нагадаємо, раніше депутат Олександр Вілкул заявив, що спроби рейдерів Геннадія Корбана і Бориса Філатова захопити Дніпропетровську область ганьблять Україну в очах Європи.