ua en ru

В МінАП можуть створити агентство з підтримки фермерів та сільських громад, - Лапа

В МінАП можуть створити агентство з підтримки фермерів та сільських громад, - Лапа Фото: Володимир Лапа

Агенство створять у разі, якщо пілотні проекти міністерства будуть результативними

В Міністерстві аграрної політики та продовольства України не виключають можливість створення агентства з підтримки фермерів та сільських громад за аналогією європейської інституції. Про це в ході брифінгу в четвер в Києві повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розраховуємо на те, що в новій законодавчій базі у нас в наступному році буде можливість реалізувати щонайменше два пілотних проекти. Поки що ми передбачаємо, що вони будуть реалізовуватися на базі повної підтримки фермерських господарств. Якщо вони покажуть свою ефективність, і для фермерів, і для держави, ми не виключаємо створення окремої інституції за аналогією агенств, які існують в Європейському Союзі, для того, щоб підтримувати вже в національному масштабі дрібних виробників на системній основі",- розповів про плани міністерства Лапа.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України в I півріччі провело 10 внутрішніх аудитів відповідності діяльності підпорядкованих держпідприємств та ефективності використання державних коштів, в результаті чого було знайдено порушень більше ніж на 265 млн грн.