ua en ru

Мінагрополітики відновить в Україні бюджетну дотацію за екологічно чисте молоко в розмірі 750 грн/т

Міністерство аграрної політики та продовольства України підготувало проект постанови Кабінету міністрів "Про внесення змін до розмірів бюджетної тваринницької дотації на 2011 рік", яким передбачено надання виробникам дотацій за екологічно чисте молоко, продане підприємствам для виготовлення продуктів дитячого харчування, в сумі 750 гривень за 1 тонну. Про це сьогодні повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
"Ми врахували численні звернення регіонів стосовно відновлення бюджетної дотації за екологічно чисте молоко власного виробництва, і підготували відповідну постанову. Таке рішення дозволить замотивувати сільськогосподарських товаровиробників до виробництва екологічно чистого молока, забезпечити виробників продуктів дитячого харчування сировиною та наповнити вітчизняний ринок високоякісним дитячими продуктами в достатніх обсягах", - повідомив Микола Присяжнюк.
За словами міністра, відмова від виплати дотації минулого року призвела до вкрай скрутного фінансового становища виробників.
"Витрати на виробництво молока, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування, значно вищі, адже воно ґрунтується на органічному землеробстві. Тому наша принципова позиція - підтримувати таких виробників", - підкреслив очільник Мінагрополітики.
Проект постанови схвалений урядом і після доопрацювання його Мінагрополітики у відповідності до вимог регламенту буде зареєстрований та введений в дію.